Áčko senzačně výhrálo, béčko opět bohužel padlo, žáci ukončují podzimní sezónu

22.10.2023 10:27

A - tým 

Babice - Kunštát 3:1 (2:1)

Branky: Dvorský (Kučera), Kučera, Kučera (Dvorský)

Sestava: Longauer, Ševčík, Šustr, Hynšt, Boháček (88' Lokaj) Floner, Hlobil, Pokruta, Dvorský, Knutelský (68' Kubeš), Kučera 

Náhradníci: Kubeš, Lokaj

 

Po těžkém soupeři z Heršpic, čekalo Babické áčko zápas v dalekém Kunštátě. Trenéru Marku Starému chodila jedna omluvenka za druhou, tj. na silnou sestavu z minulého týdne mohl už v sobotu ráno rovnou zapomenout (chyběli: Těžký, Pařil, Hruška, Ondráček, Ondrášek a dlouhodobě zranění Míček s Trávníčkem). Vzniklou situaci museli zachránit babičtí matadoři Ševčík s Kubešem a pomoci přijel i bývalý kapitán Lukáš Pokruta až z dalekého Podivína.

Hned od začátku zápasu měli jasnou převahu domácí hráči Kunštátu, dobře kombinovali až po naše vápno a Babice se museli soustředit jen na obranu. Většina střeleckých pokusů domácích však neznamenala vážné ohrožení Longauerovy branky. Ve 23min po průnikové nahrávce utekl náš rychlonohý Dvorský a placírkou k pravé tyčce nedal šanci domácímu golmanovi. Za minutu byla situace pro nás ještě lepší, kdy pronikl do vápna kapitán Kučera a domácí obránci ho nedokázali odstavit od míče a bylo to pro nás už 2:0. Domácí Kunštát ještě zvýšil iniciativu, ale dobrou obrannou hrou jsme nepouštěli Kunštát do vyložených šancí a většina střel končila mimo branku nebo si s ní poradil golman Loungauer. Až těsně před koncem poločasu, jsme zahrávali standardní situaci, kterou domácí rychle odvrátili a po několika prohraných soubojích se dostali útočníci Kunštátu do přečíslení a snížili na 1:2.

V druhém poločase byl obraz hry velmi podobný, domácí dobře kombinovali a my spoléhali na rychlé protiútoky. Naší obraně se dařilo odvracet nebezpečné centry do vápna a po jedné gólové hlavičce domácího útočníka vytáhl „superzákrok“ náš golman. Tlak domácích gradoval, ale po jenom z protiútoků unikl obraně kapitán Kučera, obhodil si brankáře, který jej musel 5m před velkým vápnem faulovat a následovala jasná červená karta. Tlak domácích nepolevoval a my měli několik šancí zápas rozhodnout z rychlého protiútoku. Až v 90min unikl rychlonohý Dvorský domácí obraně a nahrál před prázdnou branku kapitánu Kučerovi.

Z Kunštátu si vezeme vzhledem k okolnostem zlaté 3b, domácí sice měli územní převahu a místy velký tlak a však nedokázali z něj nic proměnit. V zápase bylo mnoho tvrdých soubojů, z jednoho si odnesl tržnou ránu na hlavě náš Knutelský. Přejeme brzké uzdravení! 

 

Napsal Tomáš Kučera

 

Poslední domácí zápas podzimní sezóny sehraje áčko proti týmu z Lelekovic, hraje se v neděli 29.10. ve 14:00! Přijďte podpořit, bude to zápas o 6. flek!

 

B - tým 

Babice - Přísnotice 2:5 (0:2)

Branky: Slouka (Dvorský). Slouka (Eliáš)

Sestava: Sehnal, Kubeš, Eliáš, Dvorský (75' Mišák), Buriánek (65' Ševčík), Kropáček, T. Buriánek, Kozel, Slouka, Neužil (51' Macháček), Lokaj (56' Ondrášek) 

Náhradníci: Ševčík, Ondrášek, Mišák, Macháček

 

Benfika se stále trápí. Už před sezónou bylo jasné, že áčko se musí chytit a uhrávat co nejlepší výsledky, každopádně nikdo asi nečekal, že béčko se nechytne vůbec a dvě kola před koncem na tom bude tak špatně. Přísnotice hrály dobrý fotbal a v první půlce dokázaly 2x skórovat. Benfika měla nějaké šance a předvedená hra vůči některým zápasům nebyla úplně nejhorší. 

V druhé půli přišel Ondrášek, který hru oživil. V 60. minutě dokázal skórovat Slouka, ale o 10. minut později už hosté vedli 5:1. Poté už se jen dohrávalo, Macháček zařídil penaltu, tu poté neproměnil Dvorský a v 90. minutě už jen upravil skóre Slouka. 

Doufejme, že přes zimní přestávku se béčko zvedne, někteří hráči A-týmu vypomůžou a nějaké body se snad uhrají! 

Benfika své další utkání sehraje 29.10. v Podolí, hraje se už v 10:30!

 

U12

Babice - Pozořice 3:2 (3:1)

Branky: L. Dvořáčková, T. Kabát, Š. Procházka

 

Babice - Mokrá-Horákov 2:2 (1:1)

Branky: 2x Kabát

U12 ukončila podzimní sezónu na 3. místě, se skórem 35:38, 5 2 2. Děkujeme dětem za super podzimní část a uvídíme, jak se bude dařit na jaře. 

 

U10 

Babice - Šlapanice 10:2 (6:1)

Branky: 4x K. Pavelka, 3x Flek, 2x A. Procházková, P. Korbička

U10 ukončila podzimní sezónu výhrou nad Šlapanicemi, dětem gratulujeme k povedené podzimní sezóně a doufáme, že se jim bude dařit i v jarní části!

 

U8 

Babice - Těšany 17:10 (8:4)

Branky: 11x K. Pavelka, 3x Podola, Janda, Hulík, Ševčík

 

Babice - Šlapanice 7:12 (3:6)

Branky: 6x K. Pavelka, Hulík 

 

Babice - Prace 10:11

 

Dětem děkujeme za povedenou podzimní sezónu a tešíme se už na jarní část!

 

 

Pomalu se nám blíží konec podzimní sezóny všech kategoriíí, tak si udělejte čas a přijďte podpořit, ať už mládežnícké kategorie nebo dospělé mužstva. Zvou babičtí fotbalisté, ve stánku nas vás čeká výborná cigára a točené pivko! 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.