Letní příprava, sezóna 2023/24, srovnání hřiště a dětský kemp

12.09.2023 14:12
Letní příprava

Po oslavách 90. let babické kopané si fotbalisté mohli užít trošku volna od kopané. Hned po skončení sezóny se zainvestovalo do hřiště a za nemalé peníze se hřiště srovnalo a vylepšilo. Tudíž mužstvo nemohlo začít letní přípravu na domácím trávníku, ale byla možnost trénovat na hřišti v Řícmanicích, ale moc se nenatrénovalo.

Přátelský zápas – Střelice

22. srpna sehrálo babické áčko přátelský zápas proti Střelicím včetně Petra Švancary. Naše mužstvo zvítězilo 5:3 (3x Kučera, Hruška, Dvorský). Na tento zápas přišli dva noví hráči, Filip Těžký ze Svratky, který k nám nakonec přestoupil a Jenda Sedláček, který hraje za Jedovnice, ten ale zůstal v Jedovnicích. Na zápas nám chyběla stoperská dvojice, každopádně i tak jsme si poradili. První poločas jasně patřil nám, kdy jsme kombinací naprosto přejeli soupeře. Musíme podotknout, že soupeř nedal několik tutovek a hodně pochytal náš brankář Petr Míček. V druhém poločase nám chyběla opět kondice, každopádně i tak jsme dokázali uhrát velmi dobrý výsledek se soupeřem z druhé skupiny I.B.

Další přípravné zápasy jsme neodehráli a nová sezóna se už blíží. Prvních pár zápasů hrajeme venku a taky bohužel současně, takže sestavy jsou rozložené a převážně pro b-tým horší situace.

 

Béčko zatím trpí – Těšany, Moutnice, Šumice

Béčko je na jasném posledním místě, bez bodu, bez vstřeleného gólu a obdrženými 15 góly. V prvním zápase proti Těšanům, jsme mohli vstřelit góly a uhrát i bod, bohužel jsme nedokázali zkvalitnit zakončení. Proto domácí berou jasné 3 body. V Moutnicích otřes a asi radši bez komentáře. Šumice podobná pohádka. Musíme jen věřit, že se béčko zvedne a začne uhrávat nějaké body. Situaci nepomáhá ani to, že béčko hraje současně s áčkem.

 

Áčko na tom není o moc lépe

Svratka B – Babice A

Áčko je také bez bodu, skóre 4:6, každopádně herně a kvalitou to není špatné. Všichni potřebujeme trénink, ale herně se to zvedá. Do áčka přišel již zmíněný Filip Težký a z Drnovic Michael Floner. Ze Svratky jsme měli odjet aspoň z bodem. V šíleném vedru jsme neodehráli špatný zápas. První poločas nebyl moc dobrý, Ve 40. minutě jsme prohrávali už 3:0, naději nám vystřelil Hruška, kdy dokázal samostatný nájezd proměnit. V 69. minutě Dvorský hezkým sólem snížil na 3:2 a domácím docházela síla. Druhá půle patřila nám, každopádně nám opět chyběla kvalita v zakončení a nedokázali jsme proměnit několik šancí. Zasloužili jsme si aspoň bod.

Drnovice – Babice A

Zápas na legendárním stadionu v Drnovicích nebyl opět herně špatný, ale opět odjíždíme bez bodu. Minulou sezónu jsme dostávali minutu po začátku druhého poločasu gól, letos je to do prvních 15. minut. V 28. minutě jsme dokázali srovnat, kdy penaltu zařídil Hruška a s přehledem ji proměnil Kučera. O 6 minut si domácí vzali vedení zpět, asi po 6 dorážkách a jasně neodpískaném faulu na našeho hráče. V 55. minutě se opět blýskl Kučera, kdy chladnokrevným zakončení dokázal míč dostat do sítě. Poté jsme si vypracovali ještě 2-3 šance. Opět jsme sahali po bodech, každopádně v 85. minutě jsme po sporné situaci dostali gól. Otřesný výkon rozhodčího nám moc nepomohl, naše chyby a neproměněné šance nás opět stáli to, že jsme neuhráli ani bod bohužel.

V posledním týdnu srpna se konal II. Ročník babického kempu, věříme, že se dětem líbil. Počasí nám přálo, sranda byla, trénovalo se, běhalo se, góly padaly a závěrečná pool party!

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.