Příprava na ročník 2022 započala

23.07.2022 20:42

Zdravíme všechny příznivce,

nový ročník se blíží a naše mužstva zahájila přípravu. Po mírném úpadku při jarní části se hojně diskutovalo, jak pokračovat, protože hráčů je nedostatek a finanční situace ve světě a republice není také příznivá. S finanční stránkou nám velice pomáhá obec, za což děkujeme zastupitelům, a věříme, že tomu tak bude i nadále, když inflace letí nahoru a všechno je rázem dražší. S nedostatkem hráčů se pereme jak se dá.

Za posledních pár let se odhlásilo z okresu brno-venkov několik mužstev a celkově je fotbal na úpadku, tak bylo celkem logické, že se to časem dotkne i nás. Je potřeba se přizpůsobovat a reagovat včas na nepříznivé situace. Základem našeho klubu vždy byl dobře fungující první tým mužů, který dokázal trápit v soutěži ty nejlepší. Letošní jarní část jsme výsledkově neměli tak příznivou a potýkali jsme se hlavně s nedostatečným počtem hráčů. O to horší je zpráva, že dvě naše dlouholeté opory už s námi následující ročník nezahájí. Jakub Dobeš a Lukáš Pokruta se rozhodli, že i z důvodu dlouhé dojezdové vzdálenosti do Babic, si dají od fotbalu u nás pauzu. Jejich rozhodnutí respektujeme a děkujeme jim za všechno, pevně věříme, že se ještě na hřišti potkáme. Zaplácnout takovou díru rozhodně nebude jednoduché, ale budeme bojovat, rozšiřujeme základnu hráčů do béčka a přivedli jsme v letní přestávce dva mladé hráče, kteří by měli naskočit přímo do áčka. Soupiska na podzimní část ZDE. Nováčci jsou Adam Lipták do ofenzívy a Stanislav Pařil do obrany, oba už se zapojili do letní přípravy.

Letos přihlašujeme tři týmy mládeže, U8, U10 a U12, jsme přesvědčeni, že se nám vypracovávají nové legendy.

Sezónu za všechny mužstva zahájí áčko 13.8. v 16:30 ve Veverské Bítýšce, kterou jsme v posledním jarním kole porazili doma 4:0. Béčko den poté v neděli otevírá domácí hřiště, když přijedou Moutnice.

Sportu zdar a Babickému fotbalu zvlášť.

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.